Patarimai, kaip iškepti sultingą mėsainį

burgeris

Gardus, sultingas mėsainis – daugiau nei tik sumuštinis. Norint jį pasigaminti namuose, prireiks šiek tiek kantrybės ir praktinių patarimų. Dalinamės įžvalgomis ir skaniausių mėsainių receptais.

Sultingo mėsainio paslaptis

Kad mėsainis būtų sultingas, pirmiausia naudokite kokybišką mėsą, geriausia – kokybišką jautienos sprandinę, kad joje būtų optimalus riebalų kiekis. Įvairūs akcijų leidiniai gali padėti gerą mėsą nusipirkti pigiau.

Švelniai suformuokite paplotėlius, gausiai pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite ant vidutinio karštumo grotelių po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės, kad mėsainis būtų vidutiniškai iškepęs. Kepdami nespauskite kepsnelių, nes išsiskiria sultys ir mėsainis tampa mažiau sultingas. Prieš patiekdami mėsainius palaukite kelias minutes. 

Klasikinis jautienos mėsainis

Ingredientai:

  • 500 g maltos jautienos
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1/2 arb. š. česnako miltelių
  • 4 mėsainių bandelės
  • Pasirinktų priedų: salotų, pomidorų, svogūnų, sūrio ir kt. (įvairių parduotuvių akcijų leidiniai nurodo pigesnes daržoves – verta peržiūrėti)

Dubenyje sumaišykite maltą jautieną, druską, pipirus ir česnako miltelius. Gerai išmaišykite ir padalykite į 4 lygias porcijas. Iš kiekvienos dalies suformuokite paplotėlį.

Įkaitinkite kepsninę arba keptuvę ant vidutinio stiprumo ugnies. Kepkite paplotėlius po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės arba kol taps pageidaujamo skonio. 

Mėsainių bandeles lengvai paskrudinkite ant grotelių. Sudėkite mėsainius su mėgstamais priedais ir mėgaukitės klasikiniu jautienos mėsainiu!

Veganiškas juodųjų pupelių mėsainis

Ingredientai:

  • 400 g virtų ir nusausintų juodųjų pupelių.
  • 1/2 smulkiai supjaustyto svogūno
  • 2 skiltelės smulkinto česnako
  • 50 g džiūvėsėlių
  • 1 šaukštelis kmynų
  • 1 šaukštelis paprikos
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 4 mėsainių bandelės
  • Pasirinktas įdaras (salotos, pomidorai, avokadas, veganiškas majonezas ir kt.)

Į dubenį suberkite juodąsias pupeles ir sutrinkite jas šakute arba bulvių trintuvu iki vientisos masės. Į trintas pupeles įmaišykite smulkintą svogūną, smulkintą česnaką, džiūvėsėlius, kmynus, papriką, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite. Mišinį padalykite į 4 lygias dalis ir suformuokite paplotėlius.

Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir kepkite paplotėlius po 4-5 min. iš kiekvienos pusės, kol įkais ir šiek tiek apskrus.

Paskrudinkite mėsainių bandeles. Sudėkite mėsainius su juodųjų pupelių paplotėliais ir mėgstamais veganiškais priedais. Mėgaukitės gardžiu mėsainiu be kaltės jausmo!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *